Navigatie
 
 
 

Jouw functie

De Limburger behoort tot de grootste regionale nieuwsmerken van Nederland en valt onder Mediahuis Limburg. Honderdduizenden volgers, lezers en zakelijke klanten lezen dagelijks de nieuwsvoorzieningen als dagblad of online. Naast goede journalistiek is een uitstekende klantrelatie en klantervaring essentieel. In opdracht van Mediahuis Limburg neemt Call-IT als professioneel klantcontactcenter de afdelingen Klantservices en Abonneebehoud voor haar rekening. Voor de belangrijke behoud taak zoeken wij een medewerker behoud die ons niet alleen helpt met telefoonbeantwoording, maar ook echt luistert.

Voor de optimale klantbeleving en onze betrokkenheid bij De Limburger kiezen we bewust voor een Inhouse klantenservice. We zitten nu nog in Sittard, maar verhuizen in september van dit jaar met Mediahuis Limburg mee naar Maastricht. Op de afdeling Behoud (Retentie) ontvangen we via verschillende kanalen ook berichtjes van abonnees die de relatie willen verbreken. De medewerker die wij zoeken gaat dan op onderzoek uit om te kijken of de liefde echt over is of dat we met een goed gesprek en aandacht voor elkaar toch een mooie toekomst tegemoet blijven gaan. Soms is het antwoord ook een simpele “nee”. Wij willen het alleen dan wel echt zeker weten en gecheckt hebben of we niet iets vergeten zijn in de besluitvorming.


Taken 

We hebben een gezellig en gedreven team waar je kunt rekenen op een aangename mix van werken en leren. Je bent hoofdzakelijk bezig met behoud (75%) en in de rustige momenten help je uit bij klantservices. Daardoor heb je een afwisselend takenpakket bestaande uit::

  • Inbound-gesprekken voeren met bestaande klanten;
  • Klanten te woord staan via E-mailsupport;
  • Administratieve verwerking in de registratiesystemen;
  • Het helpen bij eerstelijns vragen van klanten;
  • Het bijwonen van gerichte trainingen, coaching en begeleiding.

Goed om te weten: onze klantenservice is elke werkdag bereikbaar van 07:30 tot 20:00 uur en op zaterdagochtend van 08:00 tot 12:00 uur. Daarom kun je bij ons flexibel werken.


Wie ben jij? 

  • Met je prettige en duidelijke telefoonstem (met een glimlach) beschik je over een goed beheersing van de Nederlandse taal. Limburgs dialect spreken is niet nodig, maar natuurlijk een pré.
  • Het liefst heb je enige ervaring in het voeren van klantcontactgesprekken en ben je zeker servicegericht.
  • Je kunt klanten en collega’s op een enthousiaste manier meekrijgen en beschikt over een gezonde portie doorzettingsvermogen.
  • Je bent flexibel beschikbaar op verschillende werktijden en werkdagen. Wel heb je de mogelijkheid om bepaalde tijden of dagen te blokken.


Daarnaast laat jij je het beste omschrijven als de persoon die op verjaardagen met iedereen wel een gesprekje aanknoopt en bekend staat om zijn/haar empathisch vermogen. Je hebt snel dingen door en durft door te vragen op het moment dat je het niet goed snapt. Tot slot ben je serieus en toch ook wel een tikkeltje ambitieus.


What’s in it for you? 

Wij willen ervoor zorgen dat jij elke dag met plezier naar je werk gaat. Zowel de locatie in Sittard als straks Maastricht is goed bereikbaar met de auto of de trein (station 12 minuten lopen). Je helpt mee aan het succes en de verdere ontwikkeling van De Limburger en tegelijkertijd kun jij jezelf ook ontwikkelen door onder andere het volgen van een breed aanbod in (online) trainingen en opleidingen.

Voor jouw welzijn hebben we leuke collega’s en een prima werkplek. Vanzelfsprekend krijg je ook een passende beloning. Je startsalaris wordt vastgesteld op basis van je ervaring. Het uurloon  wordt hoger naarmate je beter en beter wordt. Verder hebben we een aantrekkelijke extra beloning als je succesvol bent om opzeggers te behouden. Ook hebben we een reiskostenvergoeding van 100% OV of een kilometervergoeding en maken afspraken in welke mate je thuis en op kantoor kunt en wilt werken. In eerste instantie start je via het uitzendbureau.


Reageren

Klinkt deze job als jouw nieuwe uitdaging om verder te groeien? Laat dan van je horen! Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met insourcing.nl@ipggroup.eu, of bel naar +31 6 40203767.

Na je sollicitatie zal een van onze uitzendpartners een telefonische screening doen om te kijken of er daadwerkelijk een match is van beide kanten, dan volgt er een persoonlijke kennismaking op het kantoor van Mediahuis Limburg (de Limburger) waarbij je dan met eigen ogen kan zien én ervaren hoe we werken. Vervolgens pakken we de agenda erbij om meteen de eerste opleidingsdagen met je in te plannen. We kunnen maar één keer een goede start maken!. Daarom zul je de eerste weken op onze locatie ingewerkt en opgeleid worden. Daarna bespreken de mogelijkheden voor een ideale mix voor jou en ons van thuiswerken en op kantoorwerken.

Solliciteer direct