Navigatie
 
 
 

Diensten

Call-IT is gespecialiseerd in ‘kennisintensieve’ dienstverlening, waarin de persoonlijke factor cruciaal is. Door de communicatieve vaardigheden en inhoudelijke kennis van onze medewerkers, verkregen door (klant)specifieke trainingen, staan wij garant voor kwalitatief hoogwaardig klantcontact en geven wij vorm aan langdurige kennisintensieve dienstverlening namens en voor onze partners.

Onze medewerkers worden ondersteund door optimale faciliteiten en een state-of-the-art technische infrastructuur, bijvoorbeeld op het gebied van real-time monitoring, (self-help) kennismanagement en predictive dialing. Met deze combinatie van mensen en middelen geven wij invulling aan ons motto: "We’re one of you!"


Call-IT streeft er naar zoveel mogelijk klanten direct tevreden te stellen, door met name in te leven in de bedrijfsproblematiek van de opdrachtgever. Door zelf eerst te begrijpen waar het in uw markt om draait, kunnen wij vervolgens de communicatieve vertaling maken naar uw doelgroep. In feite zijn wij daarmee een verlengstuk van uw organisatie geworden. In onze visie gaan wij hierbij uit van het gegeven dat onze mensen uw visitekaartje zijn en om die reden hechten wij veel waarde aan de `human factor’.

Neem contact op!