Navigatie
 
 
 

Persbericht van 13 februari 2017:

Koramic neemt Call-IT over

De Koramic Groep (Koramic), de investeringsmaatschappij gevestigd te Kortrijk, heeft een akkoord bereikt met het Nederlandse USG People over de overname van Call-IT.

Call-IT is de vennootschap die zich binnen USG People toelegt op de customer care services (contact centers)

USG People wil met de verkoop van Call-IT zijn focus volledig richten op HR Services.

Call-IT is actief in België en gevestigd in Oostende, en in Nederland, waar zij opereert vanuit vestigingen in Weert en Eindhoven

Call-IT stelt ca. 575 mensen tewerk, waarvan ca 200 in België. Zij realiseert een omzet van ca. 20 Mio €.

De overname van Call-IT gebeurt door Koramic2Engage, de divisie van de Koramic groep die gespecialiseerd is in customer care services

Door de overname verstevigt Koramic2Engage haar positie als marktleider in customer care services in België en bouwt zij ook haar Nederlandse activiteiten in belangrijke mate uit.

Bedoeling is dat Call-IT binnen Koramic2Engage op een zelfstandige basis blijft opereren, net zoals het geval is voor de andere bedrijven uit de groep: IPG, In2Com en RingRing.

Koramic heeft de ambitie om haar customer care activiteiten verder uit te bouwen, zowel in België, onder andere via het aanbieden van complementaire diensten, als in het buitenland.

Naast de uitbouw van haar customer care activiteiten blijft Koramic ook verder investeren in haar andere divisies.

De divisie Koramic Construction Chemicals heeft in de Verenigde Staten zojuist een joint venture afgesloten met Alchemy Polymers (Atlanta) voor de productie van injectieharsen voor waterdichting en grondstabilisatie (Spetec). Koramic Construction Chemicals heeft al productie-eenheden in België, Frankrijk, Zwitserland en Turkije.

Koramic Ceramics (Koracer), de divisie die actief is in de productie van keramische vloer- en wandtegels, heeft de Franse producent Forbach Ceramics (Oost Frankrijk) overgenomen. Koramic Ceramics is de belangrijkste producent van vloer- en wandtegels in Frankrijk en heeft ook productie eenheden in Italië.

De Koramic groep, die opgericht werd in 1883, is een investeringsmaatschappij met gediversifieerde, veelal industriële, activiteiten.

Naast de divisies "Koramic2Engage", "Koramic Construction Materials" en "Koramic Ceramics" is Koramic ook onder meer actief in visual communication, productie en verkoop van zinkproducten, productie van plastics, aluminium en koper geleiders,...

Koramic is ook actief in Real Estate in België, Duitsland, Polen en Roemenië.

Koramic-vennootschappen realiseren een omzet van ca. 600 Mio € en stellen samen meer dan 6.000 mensen tewerk.

Voor verdere inlichtingen kan u zich wenden tot:

Eline de Jager

Communication Manager

Tel. +32 56 249 606

e-mail: eline.dejager@koramic.beDownload het persbericht

Persbericht Koramic Persbericht Koramic (74 kb)